Receptötletek babáknak - Vendégblogger: Babapockó

8:00


Az előző receptes vendégbejegyzés sikere láttán, ismét egy gasztrobloggert kértem meg arra, hogy néhány babáknak való recepttel örvendeztessen meg bennünket. Ismerjétek meg Rékát, a Babapockó nevezetű blog megálmodóját, akinél a jobbnál jobb receptek mellett olvashattok arról is, mikor és hogyan vezethetitek be a különböző élelmiszereket a babák étrendjébe, megosztja olvasóival saját praktikáit, tapasztalatait legyen szó a bevásárlásról vagy épp a napirend kialakításáról. De nem is fecsérelném tovább a szót, helyettem meséljen Réka magáról, aztán pedig irány a konyha! 😉

Mindig is éreztem, hogy anyaként fogok egyszer kiteljesedni. Így is történt. Imádom a kislányom, mint mindenki, Én is a legjobbat szeretném Neki, ezért is szeretek alkotni a konyhában finomakat. Mivel sok időt szeretnénk együtt tölteni, ezért arra törekszem, hogy minél egyszerűbb, de nagyszerűbb finomságokat kanalazzunk a pocakba. Az oldalammal szeretném azt megmutatni, hogy vannak az életben olyan praktikus dolgok, amikkel megkönnyíthetjük az anyai létünket. Arra is rávilágítok, hogy főzni mindenki tud, csak egy pici segítséget varázsolok mindenki konyhájába az írásaimmal, ötleteimmel.

Dajka Réka


A kelbimbók élete


Az a célom, hogy egy idő után, amikor már készen áll Lotti pocakja, ugyanazt egye, mint mi felnőttek. Addig is próbálom saját munkámat könnyíteni olyan egyszerű ötletekkel, hogy egy időben, egy kalap alatt rendezzem le a főzést. Így történik ez a főzelék elkészítése is.

Hozzávalók:
- 500 g kelbimbó
- 3 krumpli
- 1 körte
- fél póréhagyma
- 15-45 g csirkemell (párolt-fagyasztott)
- majoranna
- olivaolaj

Ketté vágom a kelbimbókat, a krumplikat is kb. ugyanakkora darabokban teszem egy edénybe és felteszem főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő nélkül 20 percig főzöm, így a kelbimbó puffasztó ereje is távozik. Utolsó pár percben hozzáadom a körtét. Egy serpenyőben olivaolajon megpirítom a póréhagymát és a majorannát, majd hozzáadom a megfőtt hozzávalókat, amikor összeértek az ízek a már előző napokban megpárolt és fagyasztott csirkemellet is hozzáadom. (amit így csinálok) A turmix edényembe szedek ki kelbimbót, krumplit és körtét, pürét készítek belőle és átszedek 240 g zöldséges pürét egy tároló dobozba, így kész a holnapi uzsonna is. A maradék zöldséghez hozzárakom a csirkecicit és még öntök hozzá babavizet, vagy felforralt vizet, mert a husi még igényel viszonylag sok folyadékot, nekem 280 g lett.
A mi főzelékünket sóval és borssal ízesítem.

Uborka csónakban utazó csirkecici


Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2 sárgarépa
- 1 csirkemell
- 2 evőkanál kukoricadara
- metélőhagyma
- olivaolaj

Az uborkát meghámozom, 3-4 cm darabokra vágom és a magokat eltávolítom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és az uborkacsónakokba metélőhagyma csíkokat teszek. Ezekre kerül rá a nyers csirkecici (ha marad ki husi, akkor azt közé rakom, csónak nélkül) mellé szórom a karikákra vágott répát és az egészet meglocsolom olivaolajjal, picit vizet is öntök alá. Majd 200 ºC-ra előmelegített sütőbe teszem, majd 45 percig lefedve sütöm. A kukoricadarát külön edényben megfőzöm annyi vízben, hogy éppen ellepje.

A csirkemellet kiszedem egy tálba és a zöldségeket turmixolom a már kész puliszkával, kiveszek 240 g-ot és elteszem holnapra uzsonnára. A maradék püréhez hozzáadok 15-45 g csirkemellet és annyi folyadékot, hogy krémes állaga legyen a pürének.
Ami megmaradt csirkehusi holnapi ebédnek tökéletes lesz, főzök hozzá egy újabb főzeléket.

Zöld krémes tészta 


Hozzávalók:
- 6 salátalevél
- 6 szem szőlő
- 1 kisebb édesburgonya
- 15 db durumtészta
- 15-45 g csirkemell (párolt-fagyasztott)
- 100 g-onként 1 babakanál repceolaj

Az édesburgonyát meghámozom, karikára vágom és megfőzöm. Amikor félig megpuhult, hozzáteszem a tésztát. A salátaleveleket a legvégén rakom rá, mikor összeesett, a már előző napokban megpárolt és fagyasztott csirkemellet is hozzáadom. (amit így csinálok)
A szőlő szemeket ketté vágom, kimagozom és egy kiskanál segítségével eltávolítom a héját, ezt nyersen fogom a többi megfőtt hozzávalóhoz rakni. A csirkecicit külön teszem és a többi finomságot turmixolom, kiszedek 240 g zöldséges pürét, így kész a holnapi uzsonna is, majd a husival és a maradék főzőlével tovább krémesítem, így az ebéd pedig 300 g lett.

Ha további receptekre vagytok kíváncsiak, akkor ne felejtsetek el egy tetsziket nyomni a Babapockó Facebook oldalára!

Krisztina

Ha tetszett a bejegyzés, és a jövőben is szeretnél még hasonló baba-mama témában olvasni a blogon, csatlakozz az Anyatigris Facebook oldal követőihez is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Instagram